picture-26000
picture-26005
picture-26008
picture-26006
picture-26003
picture-260077
picture-26004

...toch ook weer in 2024: de volledig verzorgde 7-daagse fietsvakantie


In 2022 heeft i Miei Colli voor het eerst een 7-daagse fietsvakantie op haar programma gezet. Zowel in 2022 als in 2023 is de reis helaas maar een keer doorgegaan omdat we steeds net niet tot het minimaal aantal deelnemers van 6 kwamen. Beide reizen waren wel zo geslaagd, dat we er sowieso mee doorgaan. Dus ook in 2024 weer prachtige fietstochten vanuit een vast standplaatshotel, in kleine groepjes met begeleiding. Het minimum aantal deelnemers is nu 4 om de kans wat groter te maken dat de reis doorgaat. Er is ook een nieuwe route aan het programma toegevoegd, een deel van de Ciclopedonale Treviso-Ostiglia. U kunt voor deze reis uw eigen fiets meenemen, of gebruik maken van een kwalitatief zeer goede huurfiets ('gewone' versnellingen fiets of e-bike).


De fietsreis is gelijk aan het concept van de wandelreis+: geen vooraf vastgesteld programma en niet alleen fietsen, maar ook cultuur, wijnproeverijen en lekker eten op bijzondere plaatsen. Ook hier geldt dus: durf te boeken! Uw reisleiding kent het gebied inmiddels bijna beter dan de 'lokalen' en u kunt er vanuit gaan dat u na een weekje fietsen in en rond de Colli Euganei veel van de toeristische hoogtepunten hebt zien langskomen. Als er tijdens uw reis bijzondere events plaatsvinden in de Colli, zoals Cena in Vigna, of bijvoorbeeld een concert in een villa, is het vaak mogelijk hier aan deel te nemen.


Op het programma staan in ieder geval de 'Anello dei Colli Euganei' (ronde om de Colli) van ongeveer 63 kilometer en een tocht naar Vicenza via het fietspad 'Riviera Berica', een voormalige spoorweg. In Vicenza worden we opgehaald door een minibus met fietsaanhanger die ons terugbrengt naar de Colli. We gaan natuurlijk ook de heuvels in, en dan is zelfs met een e-bike een goede conditie vereist.


Reisdata in 2024


31/03/24 – 06/04/24

26/05/24 – 01/06/24

29/09/24 – 05/10/24


Prijs


1395,00 euro
Voor deze reis geldt geen toeslag voor een eenpersoonskamer.


Bij de reis inbegrepen


  • 6 hotelovernachtingen
  • Ontbijt
  • Fietsprogramma (inclusief lokale transfers)
  • Wijnproeverijen
  • 5x lunch/lunchpakket
  • 3x gastronomisch diner (inclusief lokale wijnen)
  • Entreegelden indien van toepassing
  • Nederlandse reisbegeleiding


Overnachten


We overnachten in een comfortabel 4* hotel met eigen douche en toilet op de kamer in Abano-, Montegrotto- of Galzignano Terme. De Terme Euganei is een gebied ontstaan rondom warmwaterbronnen met geneeskrachtige werking en kent een lange geschiedenis: de Romeinen kwamen hier al kuren om te herstellen van hun veldtochten. Het hotel waar wij zullen verblijven beschikt in ieder geval ook over een of meerdere warmwater zwembaden: ideaal om na een fietsdag even te relaxen.


Exclusief
Vluchten, transfer van/naar luchthaven, reisverzekering, niet genoemde maaltijden, fietshuur, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven.


We reizen in groepen van minimaal 4 en maximaal 10 personen.