picture-26000
picture-26005
picture-26008
picture-26006
picture-26003
picture-260077
picture-26004


Colli Euganei


De bereikbaarheid van de Colli Euganei is zeer goed, de luchthaven van Venetië is de dichtstbijzijnde. Vanuit Nederland vertrekken meerdere vluchten per dag naar Venetië, binnen 1,5 uur tijd bent u op de luchthaven en de transfer naar de Colli Euganei is slechts 45 minuten. Maar ook vanaf de luchthavens van Treviso, Verona en Bologna kunt u binnen een uur in de Colli zijn.


De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1.245 km.


Het klimaat in de Colli Euganei is vergelijkbaar met dat van Nederland, met uitzondering van de zomers, die kunnen warm tot zeer warm zijn. Het gebied kent duidelijk de vier seizoenen, niet alleen qua weer, maar ook qua natuur, waardoor het gebied in elk seizoen de moeite van het bezoeken waard is. De Colli zijn sinds 1989 officieel regionaal park, er is een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. De heuvels in de Colli zijn begroeid met druiven, olijfbomen, kersenbomen, amandelbomen en bieden in elk jaargetijde een prachtige aanblik. Perfect voor een unieke kleinschalige wandel- of fietsvakantie, waarbij ook cultureel en culinair genoten kan worden.


In elk van de 15 ‘gemeentes’ binnen de Colli treft u interessante bezienswaardigheden, zoals Castello del Catajo, de tuinen van Valsanzibio, Villa dei Vescovi, de abbazia di Praglia, Castello di Valbona, Castello Cini di Monselice et cetera, et cetera. In 2023 is er, na een jarenlange en zorgvuldige restoratie, weer een nieuwe bezienswaardigheid aan dit lijstje toegevoegd, zijnde de Villa Selvatico. Er zijn in de Colli diverse leuke dorpjes en stadjes, waarvan het dorp Arqua Petrarca tot i Borghi piu belli d’Italia behoort, zijnde een zeer sfeervol middeleeuws dorpje.