i Miei Colli
Reizen en evenementen in de Colli Euganei

5-daagse wandelreis in de Colli Euganei

Op deze pagina vindt u regelmatig een 'Special' van i Miei Colli, een special staat voor een reis rondom een bepaald thema of een bepaalde activiteit. Van 15-19 april 2021 organiseren wij weer een 5-daagse wandelreis. De maand april is een prima periode om te wandelen in de Colli Euganei, het weer kan wat wisselvallig zijn, maar de lente is voelbaar en de kersenbloesem kleurt de heuvels. Dit is een unieke kleinschalige wandelreis voor de wandelaar die niet gericht is op puur wandelen alleen, maar het leuk vindt naast wandelen ook te genieten van het beste van de traditionele keuken (en niet te vergeten de bijzondere streekwijnen) en interesse heeft in het bezoeken van interessante lokale bezienswaardigheden.

Programma 15-19 april 2021

Dag 1

U wordt opgehaald vanaf de luchthaven Marco Polo Venetië. Aan het eind van de middag maken we een korte rondwandeling door het middeleeuwse Arqua Petrarca, waar we het huis van de dichter Petrarca bezoeken met aansluitend een gezamenlijk diner.

Dag 2

Vandaag lopen we via Valsanzibio en Galzignano Terme naar Castello il Catajo. We bezoeken dit kasteel, dat eigenlijk een groot huis met honderden kamers is, en al lopende langs het Canale di Battaglia komen we weer uit bij ons vertrekpunt. Terug bij onze appartementen is er een wijnproeverij en aansluitend eten we ter plekke pizza.

Dag 3

U wordt naar Torreglia gebracht van waaruit we naar de indrukwekkende en prachtig gelegen Villa dei Vescovi wandelen. Vanaf de villa maken we een mooie rondwandeling met onderweg bijzonder mooie uitzichten over de Colli. Terug bij de villa, zullen we deze bezichtigen en de bezichtiging wordt afgesloten in de enoteca van de villa. Voor het diner gaan we naar een gerenommeerde agriturismo.

Dag 4

Vandaag wandelen we vanuit Galzignano Terme naar de Monte Venda en beëindigen we onze wandeling met een bezoek aan de 17e eeuwse Giardino Barbarigo. Voor het diner worden we naar Vo gebracht, waar we in een van de meest sfeervolle restaurants van de Colli gaan eten.

Dag 5

Na een ochtendwandeling door Monselice met bezoek aan het kasteel Ca' Marcello en de heuvel met de Sette Chiesette, wordt u naar de luchthaven gebracht.

Prijs van deze reis: 995,00 euro per persoon

Inbegrepen: transfer van/naar luchthaven van Venetië, vervoer (per taxi) van/naar startpunt wandelingen en restaurants (indien van toepassing), 4 overnachtingen in een appartement*, ontbijtpakket, iedere dag een 'koffiestop', alle entreegelden, 2 wijnproeverijen, 3 diners inclusief water en wijn, 1 avond pizza in het appartement en reisbegeleiding.

Minimum aantal deelnemers voor het doorgaan van deze reis is 6, maximum aantal deelnemers is 12.

Niveau van de wandelingen: meest over vlak en lichtglooiend terrein, met af en toe een stevige klim. Afstanden: de wandelingen op dag 1 en dag 5 zijn maximaal 5 km, de wandelingen op dag 2 t/m 4 zijn 15-20 km.

Voor meer info of het boeken van deze reis kunt u contact opnemen via het contactformulier.

* U verblijft in een authentiek en mooi gelegen kasteelappartement waarbij u altijd een eigen slaapkamer en badkamer met toilet heeft - woonkamer, keuken en terras of tuin worden gedeeld met andere deelnemers aan deze reis.