i Miei Colli
Reizen en evenementen in de Colli Euganei

Colli Euganei

De bereikbaarheid van de Colli Euganei is zeer goed, de luchthaven van Venetië is de dichtstbijzijnde. Vanuit Nederland vertrekken meerdere vluchten per dag naar Venetië, binnen 1,5 uur tijd bent u op de luchthaven en de transfer naar de Colli Euganei is slechts 45 minuten. Maar ook vanaf de luchthavens van Treviso, Verona en Bologna kunt u binnen een uur in de Colli zijn.

De afstand vanaf Utrecht is 1245 km.

Het klimaat in de Colli Euganei is vergelijkbaar met dat in Nederland, met uitzondering van de zomers, die kunnen warm tot zeer warm zijn. Het gebied kent duidelijk de vier seizoenen, niet alleen qua weer, maar ook qua natuur, waardoor het gebied in elk seizoen de moeite van het bezoeken waard is. De Colli zijn sinds 1989 officieel regionaal park, er is een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. De heuvels in de Colli zijn begroeid met druiven, olijfbomen, kersenbomen, amandelbomen en bieden in elk jaargetijde een prachtige aanblik. Onder de ‘specials’ op deze website vind u een unieke kleinschalige wandelvakantie, waarbij ook cultureel en culinair genoten kan worden.  

In elk van de 15 ‘gemeentes’ binnen de Colli treft u interessante bezienswaardigheden, zoals Il Catajo, de tuinen van Valsanzibio, villa Emo, villa Vescovi, de abbazia di Praglia, Castello di Valbona, Ca’ Marcello et cetera, et cetera. Het dorpje Arqua Petrarca behoort bovendien tot i Borghi piu belli d’Italia en is een zeer sfeervol middeleeuws dorpje.